Culinaire evenementen

Wijnen proeven en nieuwe wijngebieden ontdekken valt binnen het interessegebied van verschillende medewerkers. We gaan er prat op om elk jaar een wijnland, een wijnregio, of een typische druif aan bod te laten komen. Met de begeleider van de degustatie-avond zijn de wijnen vooraf geselecteerd want we leggen de lat wat hoger zodat u een unieke degustatie beleeft waarin terroir, klimatologische omstandigheden, druivenvariëteiten en geuren herkennen ook aan bod komen in een ontspannen sfeer. Om deze activiteiten met een hoogtepunt af te sluiten combineren we het wijnproeven met koude of warme gerechten tijdens een culinaire wijnavond en kiezen zo de wijn die best past bij elk gerecht.

Wil u graag kennis bijschaven dan kan dat tijdens een basiscursus wijnproeven waarin de productie van rode, witte en mousserende wijnen besproken wordt en de voornaamste wijn producerende gebieden in de kijker staan. Om het een echte beleving te maken, leren we kleur, geur en smaken herkennen en leren deze aan te vullen op een degustatiefiche. Tot slot geven we tijdens deze basiscursus nog tips mee over de bewaring van wijnen zodat u thuis ook hiermee aan de slag kan.

Belgische wijnbouw is zeker in opmars qua kwaliteit en daar willen we bij zijn uiteraard. Daarom bezoeken we, met een wijnkenner, producenten in Vlaanderen en Wallonië en ontdekken zo in levende lijve de wijnen die geproduceerd worden in eigen land en maken kennis met de wijnbouwers zelf.

De jaarlijkse zomerontmoeting met BBQ en muzikaal optreden gaat door begin juli.

In december houden we de winterontmoeting. Dan kijken we terug op de activiteiten van vorig jaar en wordt het programma van het volgende jaar voorgesteld. Een glaasje wordt aangeboden door Cultuursmakers Kortenberg.

Culinaire evenementen deze maand
(selecteer een andere maand indien gewenst)

  • Timezone UTC+6
  • Speaker
  • Address